De zorg voor morgen begint met heldere en toegankelijke communicatie

RIVM

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu bevordert de publieke gezondheid en een schoon en veilig leefmilieu. RIVM. De zorg voor morgen begint vandaag.

RIVM Infographics
RIVM Infographics
RIVM Infographics
RIVM Infographics

RIVM & XDialogue

Voor het RIVM verzorgt XDialogue online en offline communicatie die het instituut nodig heeft bij zijn belangrijkste taak: het bevorderen van de publieke gezondheid en een schoon en veilig leefmilieu. Dit heeft tot nu toe geresulteerd in leuke projecten waarbij wij, conform de webrichtlijnen, diverse animaties, infographics, visuals en videoproducties hebben mogen ontwikkelen.

RIVM

Adviseren bij de toepassing van de webrichlijnen

De rijksoverheid heeft zich geconfirmeerd aan de webrichtlijnen 2.0. Wat betekent dat alle digitale uitingen aan deze richtlijnen moeten voldoen. Maar hoe werkt dat in de praktijk voor het RIVM?

Hoe pas je de richtlijnen toe op een PDF van een folder of brochure die op de website beschikbaar wordt gesteld? En welke gevolgen hebben deze richtlijnen op het ontwerp? Allemaal vragen die een gestructureerde werkwijze verlangen. Wij zijn gevraagd om deze werkwijze vast te stellen en om de vormgevers en DTP-ers van het RIVM te ondersteunen bij het toepassen ervan.

Project Chroom-6

Het ministerie van Defensie heeft aan het RIVM gevraagd om te onderzoeken op welke wijze en in welke mate (ex-)medewerkers zijn blootgesteld aan chroom-6 of CARC en wat dit betekent voor hun gezondheid. Het RIVM coördineert daarom het


‘Onderzoek naar blootstelling aan chroomhoudende verf en/of CARC bij Defensie en het effect op de gezondheid van (ex-)medewerkers’. Om alle belanghebbende duidelijk te informeren over dit grootschalig onderzoek, hebben wij samen met het RIVM een serie voorlichtingsfilmpjes en uitleganimaties ontwikkeld.

RIVM Bisfenol A
RIVM Bisfenol A
RIVM

Infographics Bisfenol A

Voor het onderzoek van het RIVM naar Bisfenol A (BPA) hebben wij, ter verduidelijking van de nieuwe inzichten van het onderzoek, een serie infographics gemaakt. Bisfenol A (BPA) is een chemische stof die in veel producten voorkomt en wordt toegepast in bijvoorbeeld bouwmaterialen, elektronica, plastic flessen, speelgoed, implantaten en infuusapparatuur.

Robot campagne
Robot campagne
Robot campagne
RIVM Robot campagne
Okhuysen

Meer weten of kennismaken?

Kees Gouweleeuw
Partner

kees@xdialogue.nl

Andere cases: